sunnuntai 11. syyskuuta 2022

KESÄN SIIRTOIKKUNA 2022 VOL.2

Jatketaan siirtoikkunan tarkastelua täältä turvalliselta kotisohvalta ja ihmetellään, että miten tässä nyt näin pääsi käymään. Aloitetaan tämän kesän siirtosaagan kuumimmasta nimestä. Norjan oma poika Erling Haaland oli kaikkien suurimman huhumyllyn aiheena (jos ei oteta huomioon naapuriseuran numeroa 7, siitä myöhemmin). Välillä turskaa vietiin Espanjan suurseuroihin, välillä Pariisiin ja tietenkin Englannin kaikkiin suurseuroihin. Pommivarmaa tietoa oli kaikilla ja kilikkiotsikot kiittivät hurmioituneita faneja ympäri Eurooppaa. Lopulta Man City katkasi huhut ja julkaisi sopimuksen Haalandin kanssa. Sopimus ei aiheuttanut loppupeleissä mitään suurta älämölyä. 60 miljoona ja nimi paperiin. Loistava kaappaus Cityltä. Tietenkin siirtosumma vaikuttaa hivenen maltilleselta, mutta sopimuksen muut osat ovatkin sellaisia, joita ei ihan joka puulaakiseuralla olisi varaa maksaa. Palkkakin huitelee ilmeiseti jossain 430 000€ ja 450 000€ välillä, siis viikossa. Kyllähän tuolla palkalla palloa jo potkii.Allekirjoitusbonukset ja muut bonukset siihen päälle. Olettaisin siirtosumman jääneen näiden vuoksi kohtuullisen maltilliseksi. 

Jäätävä hankinta kuitenkin. Onko Norjalainen hirmu Cityn puuttuva palanen Mestareiden liigaa ajatellen? Se jää nähtäväksi, mutta uskon, että taivaan sinisten fanit saavat tästä janarista pitkään iloa ja riemua. Ehdottomasti siirtoikkunan suurin ja mehevin hankinta

Jatketaan hieman Cityn muuta siirtorulettia. Ovi kävi myös toiseen suuntaan. Isoimmat lähtijät voidaan luetella kolmeen pelaajaan. Sterling, Jesus ja Zinchenko. Yllättävää, että kyseiset pelaajat menivät saman sarjan kilpaileviin seuroihin. Nostetaan vielä yksi hankinta Cityltä. Maajoukkueeseen murtautunut Kalvin Phillips naarattiin Leedsistä 49 miljoonalla. Oliko yksi yhteen, pois lähteneen Fernandinhon tilalle? Katsotaan ja seurataan.

Naapuriseura Man Utd mälläsi taas oikein olan takaa ja hoiti itselleen siirtoikkunan kallemmain pelaajan tittelin. Koko siirtoikkunan kallein pelaaja saapui Ajaxista. Brasialainen Antonysta maksettiin median mukaan aika tarkkaan mojovat 100 milj. Tuliko nyt maksettua hieman liikaa? Seura taisia joutua neuvotteluissa pakkorakoon, eikä enää halunnut perääntyä ja Ajax tietenkin hyödynsi tilanteen. Mielenkiintoinen hankinta, vaikka ylimääräistä maksettiinkin. Se suurin ja ehkä yllättävin hankita punaisilla paholaisilla oli Casemiron naaraminen unelmien teatterille. Real Madridin kokeneesta keskikenttävelhosta maksettin pauttiarallaan 70 milj. Erik tan Hagin tultua seuran puikkoihin, Antony ei ollut siirtoikkunan ainut Hollannin sarjasta hankittu pelaaja. Lisandro Martinez ja  Tyrell Malacia maksoivat seuralla suurinpiirtein 70 milj. Heiluriovi kävi myös toiseen suuntaan. Pelaajia lähti roppakaupalla toisille areenoille. Ainut pelaaja, josta seura sai hieman nappulaa, oli A Pereira, noin 10 milj. Muut sankarit lähtivät ilmaiseksi. Aikamoinen lista vai mitä mieltä? Paul Pogba, Jesse Lingard, Nemanja Matic, Edinson Cavani ja Juan Mata. Ai niin, Baillyn Marseille lainasta tuli kassaan jotain hiluja. Jännä nähdä miten uudet paholaiset pärjäävät sumusaarilla.

Toinen sadan miljoonan kauppa lyötiin lukkoon Madridissa. Real Madrid on vuosien saatossa näitä hirmuostoja ennenkin tehnyt, mutta tämä tuli kyllä ihan puskista, ainakin minulle. Monacosta naarattu 22-vuotias, puolustava keskikenttäpalaaja Aurelien Tchouameni on suhteellisen tuntematon jäpäkkä, mutta Ranskan maajoukkueseen murtautunut lupaus ei voi mikään turha tapaus olla. Tuleeko nuorukaisesta uusi Casemiro? Toivotaan parasta. Muuten Kuninkaaliset olivat oudon hiljaisia siirtoikkunassa. Puolustaja Rudiger tuli ilmaissiirrolla Chelseasta. Siinä se sitten taisi ollakin. Toisen suuntaan lähtivät, murheenkryyni Gareth Bale, joka lähti neppailemaan Jenkkeihin, Casemiro Manuun Ronaldon kaveriksi, Isco peliajan perään Sevillaan ja kulttipuolustaja Marcelo lähti ottamaan aurinkoa Kreikan rannikolle, Olympiakosin riveihin.

Chelsean uuden omistajan myötä hankintoja tehtiin urakalla. Ihan pakostakin, sen verran ovi kävi myös toiseen suuntaan. Keskuspuolustajien, Rudigerin ja Chritensenin lähdettyä muille maille, oli Lontoolaisten hankittava korvaavat pelaajat heille. Kallein hankinta oli Leicesteristä myyty nuori keskuspuolustaja Wesley Fofana, josta pulitettiin 80-90 milj. Toinen keskuspuolustaja, Napolista tullut Kalidou Koulibay maksoi noin 40 milj. Brightonista saapunut Marc Cucurella hankittiin täsmä ostona Alonson ja Emersonin tilalle. Käkkäräpäästä maksettiin yllättävän mojova pinkka, noin 65 milj. Alakerta ei ollut ainoa tuulinen paikka Chelseassa. Raheem Sterling hankittiin Man Citystä noin 56 miljoonalla ja Aston Villasta ostettiin 18-vuotias keskikenttälupaus, Carney Chukwuemeka. Nuorukaisesta pulitettiin noin 18 milj. Siirtoikkunan viimemetreillä varmistui vielä maalinsylkijä Aubameyangin paluu takasin Lontooseen, nyt siis Chelseaan. Muita lähtijöitä Länsi-Lontoosta oli Timo Werner, joka palasi takasin lähtöseurastaan RB Leipzigiin. Joku voisi tässä tilanteessa sanoa ilkeästi, että maitojunalla takaisin kotiin, mutta minä en tuollaisiin mauttomuksiin lähde (tänään). Oikeasti olisin toivonut Timpalle parempaa stinttiä Lontoossa, mutta jos ei lähde, niin ei lähde. Belgian jätti Lukaku odotetusti lainalle Italian Interiin ja toinen Belgialainen hyökkääjä Batshuayi myytin pilkkahintaan Turkin Fenerbacheen.

Kolmas 100 miljoonan kauppa sorvattiin jo aikaisessa vaiheessa, Liverpoolin kaupungin punaisten puolelta. Urugaylaiskärki oli tehnyt vaikutuksen Liverpoolin skouttausosastolle ja viime kauden keskinäiset ottelut Mestareiden liigassa vakuutti lopulta Jurgeninkin ja sopimus pistettiin nopealla aikataulullu pakettiin. Kovaa jälkeä Darwin Nunez toki viime kaudella paukutti, mutta maksettiinko miehestä liikaa? 23-vuotias Benfican maalikone siirtyi nyt isompiin ympöröihin ja jännä nähdä miten pelaaja sopeutuu Liverpoolin munaraviin. Muuten Liverpool oli siirtoikkunassa maltillinen, tuttuun tapaansa. Fulhamista tuli nuori lupaus 19-vuotias Fabio Carvalho noin 6 milj. ja Skotlannin Aberdeenistä vielä nuorempi 18-vuotias Calvin Ramsey noin 5 milj. Menopuolellakin löytyi muutamia. Suurin menetys Poolille tulee luultavasti olemaan Sadio Manen lähtö Bayern Muncheniin. Liverpoolin kulttipelaajaksi noussut, Origi lähti lopulta Italian AC Milaniin peliajan perään, Keskikenttäpelaajat Minamino lähti Monacoon ja Crujic Portoon. Nuoriso-osoastoa karsittiin muutamalla pelaajalla. Ai niin, loppumetreillä seura hankki paniikkiostokselta haiskahtavan Arthur Melon Juventuksesta. 

Pistetään pillit pussiin tällä kertaa ja jatketaan siirtosaagaa seuraavalla kerralla. Mielenkiintoisia hankintoja on vielä tarkastelematta. Siitä numero seiskastakin tulee vielä tarinaa ja turinaa. Seuraavaan kertaan siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti